Odoo ERP. Ajudem a les empreses a millorar

Odoo va ser creat el 2005 a Bélgica. El seu nom inicial era OpenERP, doncs és un programari de codi obert. Inclou un conjunt d’aplicacions de gestió empresarial que van des de CRM, compres, projectes, gestió de WMS, gestió financera, fabricació, punt de venda, recursos humans, vendes, tributs, CMS, etc.
Dissenyat de forma modular, permet a l’usuari instal·lar les aplicacions relacionades amb les necessitats del seu negoci, podent afegir nous mòduls quan sigui necessari i funcionant com a aplicacions totalment integrades. Més encara, permetent la inclusió de mòduls personalitzats.

Gràcies a la seva comunitat, OCA, aquest programari està en constant desenvolupament. Tots els anys, Odoo SA llança una nova versió i diàriament es creen nous mòduls per a donar resposta a noves necessitats.
Però abans aclarim alguns conceptes de base.

ERP Codi obert? Open Source? Què vol dir això?

El terme codi obert es refereix a un programari informàtic on el codi font està “obert” i permet que qualsevol persona faci modificacions, revisi, ampliï, etc. i distribueix la teva composició de manera gratuïta.

Què us aporta doncs, que sigui opensource?

No depeneu d’un proveïdor per donar-vos el servei. Un bon informàtic, especialitzat, us pot donar cobertura, no cal que sigui de la mateixa empresa propietària o d’una distribuïdora que paga el pertinent cànon. Això porta a:

  • Major llibertat de canvi de proveïdor.
  • Menor preu dels canvis (no hi ha exclusivitat)
  • Comunitat d’usuaris tècnics més extensa i activa.
  • Més possibilitat de autoformació i modificació.
  • Tot codi que es faci passeu a tenir-lo vosaltres i per tant és de codi lliure també (a partir de la v.9)
  • No té cost de llicència de software.

Odoo, a més, té una avantatja molt gran en quant a usabilitat.

Aleshores, per què pagar un programari de codi obert?

El programari és gratuït, però el servei de manteniment o si voleu personalitzar el programari, o algun mòdul específic, aleshores necessiteu contractar el servei d’un professional. Per a empreses en creixement, Odoo és l´ERP més eficient.