Cóm muntar un e-Commerce?

Crear un comerç electrònic és una de les opcions més encertades si vols ser competitiu al paradigma actual del mercat de negocis. No és únicament una qüestió de millenials o emprenedors, ja que cada vegada, són més els empresaris i comerciants de llarga trajectòria que han de fer un esforç per transformar els seus models de negoci i passar-se al comerç electrònic.
Si ja estàs decidit a muntar un e-commerce, has de saber que va més enllà de triar una marca, tenir un producte brillant i vendre-ho. Requereix però, d’una línia estratègica que implica accions molt concretes. No perdis detall dels següents punts que resumeixen els pilars sobre els quals hauràs de crear, promocionar i vendre els teus productes o serveis.

El producte

Centrar-te en el producte o servei que oferiràs al e-commerce és el primer pas i potser el més complex. L’ideal és trobar un producte o servei que t’apassioni i, a més, que no hi sigui al mercat, és a dir, un nínxol. Enfocar-te en alguna cosa molt concreta i explotar-la fins que siguis un referent especialitzat al sector serà el camí a l’èxit. I és que, molts comerços electrònics fracassen, precisament, perquè abasten més productes dels que poden gestionar.

Producte comerç electronic

En definitiva, és important que sàpigues què s’està movent al sector digital, sigui per tenir referències o per triar un producte. Google Trends o Amazon Best Sellers, són algunes de les fonts més comunes per fer-te una idea de què està passant en el panorama de recerques i compres per internet.

Crea una pàgina web

El més fàcil per llançar un comerç electrònic és utilitzar alguna de les plataformes e-commerce que avui ofereix el mercat com WooCommerce, Magento o Prestashop. Són alternatives preparades perquè qualsevol usuari pugui, no només gestionar-les, sinó també configurar-les des de zero, pujar els productes i editar tot el contingut que aparegui a la web, i tot això d’una manera molt intuïtiva.

Sigui quina sigui la plataforma, no n’hi ha prou amb adquirir-la, sinó que s’han de complir certs requisits estètics i estructurals que facin que la pàgina sigui amigable a l’usuari. És a dir, un disseny web que atregui i retingui als usuaris, i que els porti d’una manera natural fins al carret de la compra. Això s’aconsegueix cuidant l’elecció de les categories, els colors, les fotografies, les paraules i el menú de navegació.

Web marqueting d'ecommerce

Estratègia de màrqueting

La cirereta final per catapultar el teu negoci a l’èxit és pensar en una estratègia de màrqueting digital. Tot i la competitivitat que puguem trobar a internet, si es fa una gestió de les Campanyes de màrqueting per e-mail, d’una forma adequada i professional, es poden començar a veure resultats en un espai de temps curt. Aspectes com el posicionament SEO, SEM, copywriting, campanyes en xarxes socials i analítica de dades són les claus perquè el teu producte arribi de la forma adequada al client.

Marc Legal

Finalment, és molt important saber i tenir en compte els requisits legals que tot e-commerce ha de complir. Molts emprenedors desconeixen completament les responsabilitats legals d’un negoci electrònic o, directament, creuen que l’espai digital no està regulat. No obstant això, en els últims anys s’han creat lleis destinades a protegir les dades dels usuaris com la LOPD, actualment modificada a RGPD, o la LSSI-CE.

Conclusió

Crear un e-commerce no és difícil. De fet existeixen plataformes que pràcticament et donen la feina feta. Però més enllà d’únicament vendre un producte, nosaltres apostem per models de negocis que sobresurtin de la resta. I això, com sempre, s’aconsegueix cuidant els detalls i donant-li al client qualitat.

Per això, oferim als nostres clients més que una simple e-commerce. Oferim una estratègia tecnològica, estètica i comercial que faci que el teu negoci exploti tot el potencial que hi ha darrere.