Màrqueting Digital. Estratègia de Comunicació.

Màrqueting digital és la paraula de moda avui dia en les empreses. Totes saben que es tracta d’una tendència nova que funciona i que és molt necessària per a atreure clients. Però poques saben exactament què significa o quines accions implica. Avui volem resumir els principals elements que han d’aparèixer en qualsevol estratègia de comunicació de màrqueting digital. I és que, si bé existeixen estratègies complexes i de grans inversions, també podem trobar altres més bàsiques i igual d’eficaces.

Però abans de començar a desenvolupar aquesta idea, no està de més recordar que també és important saber qui liderarà aquesta nova estratègia. Doncs, tot i que sembli mentida, encara moltes empreses creuen que una estratègia de màrqueting digital la pot fer qualsevol que entengui d’escriure i xarxes socials. Tanmateix, un pla de comunicació digital es tracta d’una funció analítica que executa accions basades en dades reals i en el comportament de l’internauta.

Punt de partida

Qualsevol pla d’acció ha de començar per saber on estem i cap a on ens dirigim. Aquest plantejament ens ajudarà a situar-nos en un marc concret sobre el qual podrem prendre decisions. Per tant, començar a marcar objectius aleatoris no té molt de sentit, s’ha d’interpretar el moment en el qual està la companyia i conèixer l’abast real que pot arribar a tenir a curt, mitjà i llarg termini. A més, és molt important ajustar molt bé els objectius i expectatives del pla de màrqueting digital, per tal que tota la companyia tingui clar què es pot esperar o quines tasques seran responsabilitat d’aquest departament. I és que, si és una empresa que mai ha tingut una estratègia de comunicació digital, és molt probable que al principi ningú tingui clar a què es dedica.

Finalment, és important aclarir el pressupost que volem invertir en el nostre pla de màrqueting digital. I és que, si bé, hi ha moltes accions que es poden fer de forma gratuïta, tard o d’hora, depenent de la teva expectativa d’abast, començaràs a entendre el gran salt qualitatiu i quantitatiu que s’aconsegueix invertint en l’estratègia de comunicació.

Marketing Digital. Estratègia de Comunicació.

Presència online

Un segon pas en el plantejament d’una estratègia de comunicació, és crear presència online de la teva marca. Normalment, aquesta s’aconsegueix o creant una pàgina web, un blog o perfils en xarxes socials. Aquesta decisió no es pot deixar a l’atzar i començar a crear-ho tot de cop, sense saber exactament quin canal és el més adient per al nostre negoci. A més, a part de saber en quin canal et donaràs a conèixer, també t’has de plantejar el com. És a dir, quin tipus de to utilitzaràs als teus textos, quin tipus d’imatges faràs servir, quins colors, etc.

Estratègia

Finalment està l’estratègia en si. Una vegada tens els objectius clars i els canals pels quals vols anunciar la teva marca,s’ha de plantejar una estratègia concreta. Per sort, la majoria de canals digitals compten amb versions avançades que poden donar-nos analítiques molt explícites sobre el funcionament i en com interactuen els usuaris amb la nostra marca. Cada canal requereix una estratègia de comunicació concreta per a donar-se a conèixer, i totes permeten accions gratuïtes o de pagament. Amb ambdues es poden arribar a resultats concrets, no obstant això, les campanyes de pagament ens dóna una capacitat d’abast molt més gran i més ràpida que no requereix grans inversions per a veure els primers resultats.

Estratègia de Comunicació. Marketing Digital.

Conclusió

Des d’eccIT volem ajudar-te a encaminar la teva estratègia de comunicació. Tots els nostres clients ens avalen i hem après a treure tot el potencial que tenen les companyies utilitzant les últimes eines pròpies de màrqueting digital. Estem segurs que et sorprendrem amb els resultats que es poden aconseguir. Consulta’ns!