Perquè un ERP online com Odoo?

En els últims anys les solucions ERP han cobrat gran importància en les empreses modernes. I és que, un sistema de gestió que porta a l’eficiència màxima tots els processos, és un recurs molt atractiu per a qualsevol companyia. Per això, avui dia podem trobar diferents formats en els quals aquests sistemes poden implementar-se en la companyia. I, en aquest article, volem abordar alguns dels beneficis que té per a una empresa un ERP online, com ara Odoo, en lloc d’alguna de les altres alternatives.

Abans d’entrar en matèria, cal ressaltar que existeixen en el mercat tres alternatives per als sistemes ERP. Els primers són els anomenats ERP Hosted, que són aquells softwares allotjats en servidors de tercers. També estan els ERP locals, és a dir, aquells que estan allotjats en els servidors de l’empresa. Finalment, els ERP online, aquells sistemes gestionats totalment a través d’internet. Cadascun té beneficis concrets, no obstant aquí volem parlar sobre els avantatges que presenten els sistemes ERP online sobre la resta i en especial, Odoo.

ERP online Odoo

Els costos

Un dels principals avantatges de tenir un ERP online com Odoo, és la reducció de costos que suposa. I és que la implementació d’un programari ERP hosted o local comporten costos inicials i mensuals que no existeixen amb els softwares online. I en aquest cas, podem afirmar que l’econòmic no és sinònim de baixa qualitat. De fet, per posar un exemple, Odoo es un dels ERP online més demandats i que ha augmentat en popularitat per la bona qualitat tècnica i prestacions que dóna.

Accessibilitat

Les solucions ERP online com Odoo, donen al client la possibilitat d’accedir des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc. El fàcil accés fa que qualsevol treballador pugui consultar informació i fer seguiments constants de les dades que el programari està processant. Per als comandaments intermedis i directius, tenir accés a la situació actual de l’empresa o d’un departament, dóna l’opció de controlar i prendre decisions a temps.

ERP online Odoo

Creixement modulable i progressiu

Seguint amb l’exemple de les prestacions que ofereix un ERP online, trobem l’avantatge del fet que les seves característiques es poden modular. És a dir, s’ofereix a l’usuari la possibilitat d’afegir, eliminar o modificar els mòduls. Aquesta funció és especialment pràctica quan l’empresa creix i/o canvia en els processos. Ja que es pot anar modificant i escalant la complexitat del software. I és que Odoo, per exemple, dóna als seus clients la possibilitat d’accedir a moltes aplicacions noves. A més, existeix l’opció que cadascun pugui crear-les al seu tripijoc.

Odoo ERP

Entorn segur

Els ERP online tenen l’avantatge de la seguretat que proporciona internet. Doncs tota la informació queda emmagatzemada en el núvol, per la qual cosa, els arxius estan fora de perill i tenen un suport diari i segur. Moltes vegades es gasten grans quantitats en servidors propis que generin còpies de seguretat per a tots els arxius de la companyia. I encara així, sempre es corre amb el risc que els servidors locals fallin. Per això, els ERP locals o hosted, no són una opció vàlida per a aquelles empreses que no volen preocupar-se per la seguretat de les seves dades.

Odoo ERP

Conclusió

Per a tots els nostres clients sempre recomanem els avantatges dels softwares ERP online, especialment, l’ERP Odoo. I és que, els nostres anys d’experiència ens han ensenyat que les prestacions que els sistemes de gestió online donen als seus clients, són les més pràctiques que ofereix el mercat. Per això, des d’eccIT ajudem els nostres clients a adaptar els seus processos a les noves tecnologies.