SEO. Posicionament web en cercadors

El posicionament web en cercadors és un dels temes més populars en el que a màrqueting digital es refereix. I és que si vols que el teu web aparegui en les primeres posicions dels resultats de Google, o qualsevol altre cercador, hauràs de conèixer, com a mínim, les 5 lleis del posicionament web.

Les estratègies de posicionament han evolucionat molt en els últims anys. I és que al principi, l’única cosa necessària era repetir les paraules clau que es volien posicionar. Avui es requereixen tècniques més sofisticades i tot un procés que suposa una inversió de temps, esforç i qualitat en l’elaboració del contingut que es publiqui.

En aquest article parlarem sobre les estratègies fonamentals del posicionament SEO, és a dir, d’aquelles estratègies gratuïtes que et donaran un posicionament orgànic.

Cerca les teves paraules clau

 

El primer pas és triar quines seran les paraules clau que el nostre target buscarà en Google i quines ens poden ajudar a aparèixer en les primeres posicions. Per a això hem de pensar en el nostre servei o producte, pensar en com busca el nostre client potencial i en què és el que ens fa diferents.

SEO Posicionament Web-2

També s’han de contrastar dades estadístiques i veure realment quantes vegades es busquen les nostres paraules clau i quines possibilitats tenim. Google keyword planner és una de les eines més populars per a triar paraules clau i conèixer les possibilitats que tenim en termes de competència i dificultat. Així podem assegurar-nos de poder posicionar la nostra web.

 

Contingut de qualitat

 

L’escenari digital s’ha convertit en un espai molt demandant. No únicament exigeix una constant actualització dels continguts, sinó que, a més, cal que siguin de qualitat. Això significa que no pots omplir la teva pàgina web de textos que no tinguin sentit, o que no siguin interessants per al teu públic. El secret de l’èxit està, en gran manera, en el treball entre bastidors buscant temes populars i d’interès general que atreguin trànsit al teu web.

SEO Posicionament Web

 

Responsive

 

Els cercadors tenen mètriques cada vegada més puntimirades en els aspectes tècnics de les pàgines web. I una de les mètriques que s’ha convertit en una prioritat per al posicionament és la característica “responsive“. Significa que el contingut de la teva pàgina web ha de tenir capacitat d’adaptar-se a qualsevol dispositiu, tant ordinador de taula, com tauletes o mòbils. Especialment a dispositius mòbils i és que les estadístiques parlen per si soles quan ens diuen que el consum d’informació a través de telèfons mòbils s’ha anteposat a qualsevol altre mitjà de consum.

 

Rendiment web

 

I com s’ha comentat anteriorment, els requisits tècnics són prioritaris per al posicionament, entre altres, el rendiment de la web. Els internautes i els cercadors premien aquelles webs que carreguen en menys de 2 segons. De fet, si la web demora més de 3 segons, els internautes solen abandonar-la abans que carregui.

SEO Posicionament Web

 

Linkbuilding

 

El món digital ens ha portat tot un nou paradigma i amb aquest, han aparegut conceptes i paraules que no coneixíem fins avui. Linkbuilding ha de ser-te familiar si el teu objectiu és posicionar la teva pàgina web en cercadors. Es refereix als enllaços interns i externs que es generen en el nostre contingut i les relacions que es creuen entre aquests enllaços. Igual d’important són els enllaços interns, és a dir, aquells que enllacen les diferents pàgines i entrades de la nostra pàgina web; així com els enllaços externs, aquells que van des de la nostra pàgina a una altra externa i viceversa.

 

Conclusió

 

Les nostres propostes de posicionament SEO comporten tot un seguit d’analítiques prèvies a la posada en marxa. Aquesta primera fase ens ha donat l’èxit que cerquem en tots els projectes. I és que, avui en internet, qui domina les dades i les analitza, domina la xarxa. A eccIT comptem amb l’experiència necessària que ens ajuda a refinar cada cop més els resultats aconseguits amb els nostres clients. Decideix-te i pregunta’ns. T’escoltem!