Odoo, el ERP per a empreses en creixement

Actualment és gairebé impossible concebre una empresa sense sistemes tecnològics. Tant per a donar suport com per gestionar processos, les noves tecnologies són un recurs imprescindible per a tenir l’eficiència mínima que requereix el mercat actual. Normalment les grans corporacions inverteixen quantitats exorbitants en sistemes d’automatització per a reemplaçar treballs manuals. No obstant això, moltes altres empreses, decideixen invertir en tecnologies amb programari de codi obert. ERP Odoo és, un cop fetes les comparatives amb altres (odoo vs Sageodoo vs. SAP) , una de les nostres apostes.

En aquest article volem parlar sobre una de les solucions ERP de codi obert més populars i una de les opcions més recorregudes en empreses que estan en ple creixement. Ens referim a Odoo, una eina de gestió amb bases tecnològiques molt potents que permet als seus usuaris adaptar-ho a les seves necessitats. I és que, precisament quan una empresa està expandint els seus límits, s’obren totes les noves possibilitats que actualment s’han desenvolupat. És a dir, s’estudia a fons com augmentar la productivitat i disminuir els costos. I sens dubte, una solució ERP resulta imprescindible per a l’empresa moderna.

Odoo ERP

Què és Odoo?

Odoo és un programari ERP de codi obert, gratuït i de multiplataforma. És a dir, una aplicació de gestió empresarial que es pot adaptar a qualsevol estructura digital. Bàsicament, es planteja com un programa amb diferents mòduls que són ajustables segons les necessitats de cada empresa. Aquest programari lliure té darrere una comunitat molt gran de desenvolupadors que garanteixen la contínua actualització i creació de noves funcions. Per nosaltres, Odoo és el software de codi obert amb la millor relació qualitat-preu. Podem parlar, concretament, de 3 elements que fan que Odoo sigui una solució perfecta per a aquelles empreses que estiguin obrint els seus horitzons mercantils.

Odoo ERP

1. Un sistema integrable

L’ERP Odoo és un sistema que permet integrar-se amb, per exemple, les aplicacions de Google, les botigues “online” de Woocommerce o Prestashop, Microsoft Office o qualsevol altre sistema. Per tant, aquesta solució te l’avantatge de que no afectarà a cap altra instal·lació que ja estigui funcionant en els processos de la companyia. Els usuaris de nivell una mica més avançat poden, fins i tot, crear ells mateixos una aplicació ajustada i a mida per a l’empresa, o per a un departament concret.

Odoo ERP

2. Una interfície amigable

Un altre de les avantatges d’odoo, és que és molt intuïtiva a l’ús. És a dir, està fet perquè qualsevol persona pugui entendre com funciona en poc temps. Encara així, sempre que s’implementa un nou sistema es requereix un temps d’adaptació i migració. Per a això, existeixen professionals que poden ajudar concretament aquesta fase tan important per a l’empresa i els treballadors.

3. Exportació de dades

El programari d’Odoo permet exportar dades en format .cvs i .pdf, la qual cosa fa que el maneig i extracció sigui molt senzill per a qualsevol usuari. Cal entendre la importància d’aquest punt, i és que el sistema d’Odoo recull tota la informació dels diferents departaments que estan connectats. A partir de totes aquestes dades, genera estadístiques i gràfiques que ens ajuden a entendre el funcionament, el desenvolupament i creixement de l’empresa en general i dels departaments en concret. Realment, aquest punt és el que fa que un sistema ERP sigui efectiu per als alts comandaments d’una companyia.

Odoo ERP

Conclusió

La nostra experiència amb empreses que busquen un creixement o que ja estan creixent, ens ha ensenyat que el millor és comptar amb sistemes de gestió senzills, a l’ús i econòmics. I és que no sempre el més car és el més beneficiós per a una empresa. En eccIT apostem per un acompanyament guiat per tot el procés d’adaptació que comporta un sistema ERP nou. I és que els canvis que es fan de forma gradual i clara en una companyia s’accepten de forma més oberta per part de tots els treballadors que, en definitiva, seran els que hauran de fer ús dia a dia. Diga’ns què vols! , t’escoltem!