Perquè un ERP de llicència lliure?

Voler solucions en la teva empresa no té per què ser sinònim d’inversió milionària. I és que, a vegades es té la mala creença que un software ERP de llicència lliure com Odoo, no és tan efectiu com altres sistemes de gestió més cars. Res més lluny de la realitat. Moltes vegades el disseny de grans mòduls de gestió, suposa un procés d’adaptació molt llarg, enutjós i, gairebé sempre, requereix més diners del que es predeia.

Per tant, en aquest context, menys és més. Doncs, moltes vegades, adquirir una solució ERP senzilla amb pocs mòduls i estandarditzats, és la decisió perfecta. I això ho podem trobar en Odoo i en quasi tots els ERP amb llicència lliure. En Odoo, per exemple, podem trobar, un software de gestió lliure que dóna moltes facilitats als seus usuaris i que ofereix prestacions tan bones com qualsevol ERP de pagament.

En aquest article volem explicar perquè som defensors d’Odoo, perquè un software de llicència lliure és una idea més encertada que qualsevol altra.

Cost total

Les solucions ERP de llicència lliure tenen un cost de partida moltíssim inferior al de qualsevol altre programari. I és que s’economitzen els costos de llicències, instal·lacions, actualitzacions, etc., per la qual cosa la inversió total es redueix a la instal·lació del programa i els costos indirectes que suposi el canvi de sistema en els processos quotidians. 

Sense lligams

Una altra raó de pes per la qual apostar per un ERP de llicència lliure, és la llibertat de poder contractar a qualsevol proveïdor per a manipular el sistema. És a dir, en els casos de software a mida o amb llicències especials, si vols canviar la configuració d’algun mòdul o tens alguna incidència amb el programa, només ho pot fer el mateix proveïdor on has adquirit el sistema ERP. En aquest cas, no és així. Si no t’agrada un proveïdor, pots canviar a un altre que tingui coneixements del mateix sistema ERP.

ERP lliure Odoo

Flexible

Els sistemes ERP lliures de llicència com Odoo, també aporten una gran flexibilitat pel que fa a la gestió del programa en si. I és que solen donar accés a una enorme varietat de mòduls que es poden anar sumant, restant o ajustant a les necessitats de l’empresa. I encara que sona a una acció senzilla, la veritat és que s’ha de comptar amb coneixements adequats per a editar els mòduls d’un programari ERP. Però com hem esmentat anteriorment, es pot comptar amb qualsevol proveïdor i jugar amb els costos d’oferta i demanda.

Demostració o ‘’demo’’

Per a facilitar i afermar la decisió del client, amb el programari ERP lliures de llicències, es pot comptar amb l’opció de testar el producte abans d’adquirir-lo. Així el client pot veure la capacitat d’abast que té i els departaments als quals pot aplicar les funcions concretes dels mòduls. Això és un avantatge contundent, ja que l’adquisició final es fa de forma voluntària i segura.

ERP lliure Odoo

Comunitat actualitzada

La comunitat del programari ERP amb llicència lliure són un altre avantatge important, ja que donen més seguretat al client. ERP Odoo, per exemple, compta amb una comunitat molt activa que dóna suport a les preguntes i suggeriments dels usuaris. També crean debats adaptats a les necessitats concretes del moment. A més, aquesta comunitat genera actualitzacions constants del sistema i manté informat al client de les novetats o de les bones pràctiques.

ERP lliure Odoo

Conclusió

Els nostres clients han experimentat positivament el canvi que suposa implementar un sistema ERP de llicència lliure, com pot ser Odoo. Des d’eccIT oferim un acompanyament durant la implementació que fa que els treballadors acullin des del primer moment el programari com una ajuda i no com una barrera al seu treball diari. I és que, si bé es tracta d’una eina lliure, mai està de més una ajuda externa i experta que dirigeixi els passos correctes cap a l’èxit de l’empresa.