Creació de contingut web per optimitzar el SEO

Quan comences a indagar en les lleis del posicionament orgànic (SEO) aprens una màxima que sempre estarà a dalt de la piràmide de prioritats: el contingut és el rei. No únicament en termes quantitatius sinó que, i especialment, qualitatius. I és que de poc serveix crear textos o imatges aleatòries per a emplenar la pàgina web,  ja que si no es fa contingut web amb una perspectiva  estratègica, el valor afegit es perd.

És per això que en aquesta publicació volem abordar la importància de crear contingut web estratègic i de qualitat. Ja que només així es pot aconseguir una bona optimització SEO a la nostra web. I és que no hi ha dubte, si sabem cap a on ens dirigim, podem encaminar tot el contingut cap a un objectiu comú que també li donarà una coherència a la nostra marca.

Saber a qui et dirigeixes

Conèixer el teu target o buyer persona, és a dir, al perfil de client al qual et dirigeixes. Crear un buyer persona és una de les accions més habituals en les estratègies digitals. I és que, gràcies a les dades reals que ens ofereixen les eines digitals, podem conèixer el perfil del nostre consumidor. I per tant, crear el que es coneix com el buyer persona.

Bàsicament, es tracta de crear un avatar que reuneixi les característiques dels nostres clients. A aquest avatar li assignarem un nom, una edat, uns interessos, un treball, unes relacions concretes, entre altres característiques. Amb aquest exercici, s’aconsegueix que el to dels textos i les imatges es facin pensades i dirigides a una persona concreta. Només així, es pot encertar en el contingut web i atreure a tots aquests buyers persones que interessen.

Diversos formats

Quan es parla de contingut web es parla de textos i imatges, que són els elements bàsics per a atreure l’atenció del nostre target. S’han de crear, per tant, estratègies específiques per al desenvolupament de contingut escrit, que inclou el copywriting en xarxes socials i blog. I d’altra banda, una estratègia de contingut visual que es mostrarà en la pàgina web i les xarxes socials. Malgrat ser dues disciplines diferents, el plantejament de cadascuna d’elles no pot anar per separat. S’han de plantejar d’una forma simbiòtica. És a dir, el text ha de donar suport a la imatge, que al seu torn, aquesta és la que atreu l’atenció dels usuaris.

Contingut Web - Optimització SEO

Anàlisi de comportament

Per a fer una anàlisi del nostre treball necessitem dades. Concretament, hem d’esbrinar com és el comportament dels usuaris amb el nostre contingut web. Per sort, tots els canals digitals que avui existeixen tenen la capacitat d’extreure informació sobre els usuaris.

Contingut Web - Optimització SEO

Per exemple, podem saber quines són les hores de més activitat o els dies en què se solen connectar. També podem conèixer quina és la taxa d’abandó de la nostra pàgina web o quin és l’article més popular. En definitiva, podem extreure dades que si creuem i analitzem ens donaran informació molt valuosa sobre els nostres visitants i, per descomptat, ens ajudaran a prendre decisions crucials en el nostre pla de contingut web.

Conclusió

El posicionament orgànic no apareix de la nit al dia, sinó que arriba com a resultat d’un treball constant i de qualitat en la creació de continguts. En eccIT sabem la importància de crear contingut dirigit a un objectiu estratègic. Per això el nostre equip de redactors, copywriters i dissenyadors treballen sobre la base d’una estratègia personalitzada per a cada empresa. Només així aconseguim que a través d’una imatge o una frase, s’expressi tot el potencial de la teva marca.