Cóm muntar un e-Commerce?

com muntar un e-commerce

Crear un comerç electrònic és una de les opcions més encertades si vols ser competitiu al paradigma actual del mercat de negocis. No és únicament una qüestió de millenials o emprenedors, ja que cada vegada, són més els empresaris i comerciants de llarga trajectòria que han de fer un esforç per transformar els seus models de negoci i passar-se al comerç electrònic.
Si ja estàs decidit a muntar un e-commerce, has de saber que va més enllà de triar una marca, tenir un producte brillant i vendre-ho. Requereix però, d’una línia estratègica que implica accions molt concretes. No perdis detall dels següents punts que resumeixen els pilars sobre els quals hauràs de crear, promocionar i vendre els teus productes o serveis. Continua llegint «Cóm muntar un e-Commerce?»

Perquè cal tenir una WEB Segura?

Si no tinc cap dada a la web? Perquè m’ha de preocupar gaire la seguretat WEB?

És una pregunta que de forma recurrent ens fan els nostres clients. Provarem d’explicar-ho com ho fem normalment.

Imatge WEB:

La teva web és la imatge al món, molts dels teus clients serà la primera imatge que tindran de tu. Te la vols jugar a que un desaprensiu hagi fet alguna modificació a la teva Web?

Dades:

Realment no hi tens dades? Plantejat-ho. No hi ha cap dada teva?  de la teva empresa? . Informació dels teus clients quan omplen el formulari de contacte?

Si realment és així, planteja’t si val la pena que tinguis una pàgina web ja que una Web sense dades és una cosa inútil.

I recorda que segons diuen la LOPD i la RGPD, les dades dels teus clients (ni que només sigui de contacte) són sagrades i no protegir-les adequadament és punible legalment.
Continua llegint «Perquè cal tenir una WEB Segura?»

Prestashop vs Magento vs Woocom

Si has arribat fins aquí suposo que és que estàs buscant la millor solució per crear una botiga virtual. Aquests tres projectes Prestashop, Magento i Woocommerce són, de llarg, els més utilitzats (segur que entre els tres representen més del 95% del total de botigues online).

Vagi per davant que casi mai som de la opinió que un software sigui millor que un altre. Al contrari, els tres gestors de comerç en línia que plantegem són molt bons i tenen una acceptació general excel·lent. Així que farem una ullada a les principals característiques.
Continua llegint «Prestashop vs Magento vs Woocom»

Abans de muntar un e-commerce

Muntant una botiga

Digue’n com vulgis, botiga virtual, e-shop, e-commerce, comerç electrònic… Tant li fa, al final, és el mateix concepte. És un negoci i com a tal s’ha de tractar.

M’agrada dir que muntar una botiga virtual és exactament el mateix que muntar una botiga física.

Abans d’iniciar una botiga (física) et cal mirar quanta gent hi passa per davant, quin interès tindrà en el teu producte, com faràs les vendes, com arribarà a les mans del client, com cobraràs, si et farà falta un tpv, com faràs el rètol… Infinitat de coses que cal estudiar, no?

Doncs per una botiga virtual cal mirar exactament les mateixes coses. Abans de plantejar-te muntar el e-commerce has de pensar moltes coses:
Continua llegint «Abans de muntar un e-commerce»

Set errors de disseny d’un comerç electrònic que eviten augmentar vendes

Conversions

Sovint només es comença a pensar a millorar un lloc web de comerç electrònic després de tenir la botiga electrònica en marxa i funcionant. Però hi ha molts errors que es podrien evitar fàcilment abans d’aquesta etapa amb una planificació ben feta l’inici del projecte.

Quan es dissenya un lloc web per al comerç electrònic cal pensar i dissenyar-lo amb molts criteris: SEO, conversió, usabilitat, lliurament, catàleg… Si ens oblidem d’una d’aquestes potes, el projecte naixerà coix i serà molt difícil de redreçar.

A continuació es presenten set errors crítics i comuns que sovint es fan durant un projecte de disseny web de comerç electrònic amb solucions que poden ajudar-te a evitar-les.
Continua llegint «Set errors de disseny d’un comerç electrònic que eviten augmentar vendes»

Odoo ERP. Ajudem a les empreses a millorar

Odoo va ser creat el 2005 a Bélgica. El seu nom inicial era OpenERP, doncs és un programari de codi obert. Inclou un conjunt d’aplicacions de gestió empresarial que van des de CRM, compres, projectes, gestió de WMS, gestió financera, fabricació, punt de venda, recursos humans, vendes, tributs, CMS, etc.
Dissenyat de forma modular, permet a l’usuari instal·lar les aplicacions relacionades amb les necessitats del seu negoci, podent afegir nous mòduls quan sigui necessari i funcionant com a aplicacions totalment integrades. Més encara, permetent la inclusió de mòduls personalitzats.

Gràcies a la seva comunitat, OCA, aquest programari està en constant desenvolupament. Tots els anys, Odoo SA llança una nova versió i diàriament es creen nous mòduls per a donar resposta a noves necessitats.
Però abans aclarim alguns conceptes de base.

ERP Codi obert? Open Source? Què vol dir això?

El terme codi obert es refereix a un programari informàtic on el codi font està “obert” i permet que qualsevol persona faci modificacions, revisi, ampliï, etc. i distribueix la teva composició de manera gratuïta.

Què us aporta doncs, que sigui opensource?

No depeneu d’un proveïdor per donar-vos el servei. Un bon informàtic, especialitzat, us pot donar cobertura, no cal que sigui de la mateixa empresa propietària o d’una distribuïdora que paga el pertinent cànon. Això porta a:

 • Major llibertat de canvi de proveïdor.
 • Menor preu dels canvis (no hi ha exclusivitat)
 • Comunitat d’usuaris tècnics més extensa i activa.
 • Més possibilitat de autoformació i modificació.
 • Tot codi que es faci passeu a tenir-lo vosaltres i per tant és de codi lliure també (a partir de la v.9)
 • No té cost de llicència de software.

Odoo, a més, té una avantatja molt gran en quant a usabilitat.

Aleshores, per què pagar un programari de codi obert?

El programari és gratuït, però el servei de manteniment o si voleu personalitzar el programari, o algun mòdul específic, aleshores necessiteu contractar el servei d’un professional. Per a empreses en creixement, Odoo és l´ERP més eficient.

Seguretat i internet

Seguretat Informàtica

Preocupats per la seguretat i privadesa?

Cada cop són més les empreses que valoren indispensable invertir en seguretat informàtica.
És un fet que la despesa empresarial en productes i serveis de seguretat de la informació està augmentant  i es preveu que continuï en línia ascendent.
La manca de bones pràctiques i les continues incidències de seguretat reforcen la necessitat de tractar aquest tema seriosament.
Precisament les normes de privadesa de dades globals com ara el RGDP, ens intenten conscienciar sobre el tema de seguretat i gestió de riscos.
En última instància, la responsabilitat recau en els responsables de prendre decisions de TI per decidir les polítiques de seguretat a prendre i reduir els riscos d’amenaces cibernètiques.
Teniu a la vostra disposició informació més detallada sobre seguretat informàtica aquí.

Alguns consells a seguir en el dia a dia.

 • Activeu l’inici de sessió en dos passos i feu que la vostra contrasenya sigui més llarga. Teniu uns exemples per fer contrasenyes segures en aquest enllaç.
 • Feu còpies de seguretat.
 • No compartiu mai la vostra contrasenya. No cliqueu en “recordar”.
 • Responeu sols els missatges d’origen conegut i/o segur.
 • És important que mantingueu els vostres programes actualitzats, com per exemple, mantenir actualitzat el vostre WordPress. Una rutina d’actualitzacions és bàsica.

Podríem seguir…però intento ser breu i fer una crida a la importància de la seguretat informàtica. Com cada dia apareixen nous casos d’estafes, hackers i robatoris d’informació delicada hauríem d’intentar fer-los la feina més difícil als hackers i protegir les nostres dades, la nostra informació financera i, en definitiva, privada.

La seguretat informàtica ha de ser un hàbit perquè cada cop més la nostra “vida” està en línia.

Obteniu més informació, consulteu o envieu-nos els vostres dubtes al nostre blog o web.

Odoo 12 – Novetats

Odoo12-logo

Amb Odoo, i la seva nova versió, ens adonem que la tecnologia digital està cada cop més present a les nostres vides, evoluciona constantment i també els processos empresarials evolucionen. El nostre correu, les comunicacions i informacions ja no són de paper, enviem contínuament correus electrònics, fem tasques i gestió cada cop en menys temps.

Actualment, es fa necessari un programari integrat de gestió empresarial per seguir el flux i formar part de la competència. Odoo, és un sistema gestor evolucionat, que estalvia temps, fàcil d’usar, funcional i que marca la diferència.
A finals de 2018 es va presentar el nou Odoo 12. Us comentaré algunes de les seves novetats.

Tauler amb nous quadres per anàlisi de dades

A l’hora d’obrir l’aplicació podem conèixer les dades de la nostra empresa fent que es mostre al tauler un informe personalitzat. Podrem conèixer les vendes, els guanys i pèrdues de les nostres oportunitats, l’estat del nostre estoc, … etc. Podem comparar dades de diferents períodes i veure com evoluciona el nostre negoci.
També podem incloure gràfics perquè en un cop d’ull puguem fer el seguiment de les nostres activitats comercial. Continua llegint «Odoo 12 – Novetats»

WordPress 5.0 Novetats i Gutenberg

Editem per tal REMARCAR el següent:

Tot i recomanar la actualització de WordPress a la nova versió no recomanem fer-ho immediatament i sense verificar compatibilitats de PHP, backups i demés. Ja hem rebut input de clients que han volgut fer la migració pel seu compte i els ha acabat suposant una web caiguda permanentment.

 

 

Des del 6 de desembre de 2018 WordPress 5.0 “Bebo” està aquí! És el moment de fer login i prestar atenció. Aquesta serà l’actualització més gran de 2018. WordPress està revisant completament la manera com els usuaris i desenvolupadors estan usant el CMS  i proposa el seu nou editor, Gutenberg. Ara TOT són BLOCS. Continua llegint «WordPress 5.0 Novetats i Gutenberg»

Posicionament amb SEO

Tot i que crear contingut ben qualificat per SEO no és una tasca molt difícil, encara és una feina complexa. La contractació d’un servei de SEO professional pot simplificar els objectius del lloc web mentre us ofereix una presència web més forta. Apostar per professionals capacitats us garanteix més possibilitats d’èxit i a la llarga és menys costós que mantenir-lo a casa. Continua llegint «Posicionament amb SEO»