Top 5 – Tendències de màrqueting per mòbil

ordinador vs mòbil

Des de quin dispositiu esteu llegint d’aquest article? És un mòbil?

Les probabilitats que hagis pensat “si” són molt elevades!

Segons un estudi de StatCounter de l’octubre de 2016, per primera vegada en la història, hi ha més usuaris que naveguen per la web des dels seus dispositius mòbils que des d’escriptoris o ordinadors portàtils (51,3% contra 48,7%).

Per tant, si encara dubteu de l’eficàcia del màrqueting mòbil, és hora de despertar-se i admetre que el màrqueting mòbil definitivament cau sota la categoria “màrqueting eficient”.

Hem estat repassant les darreres estadístiques sobre el màrqueting mòbil… Aquí en van algunes:

1. La ‘Generació Z’: més connectada que mai

De mitjana, passarem al voltant de “4 hores al dia als nostres telèfons”

És innegable que la gent passa més i més temps en dispositius mòbils. El 2017, les estadístiques mostren que passem 5 hores al dia als nostres telèfons. Això és 1,6 vegades més que el 2012.

Si seguirem les prediccions d’emarketer , passarem encara més temps als nostres mòbils aquest any, i fins i tot MÉS en 2018.

Què més vol dir això?

En prioritzar els telèfons intel·ligents, estem cada vegada menys en altres dispositius, com ordinadors portàtils o ordinadors de sobretaula.

“El 68% dels propietaris de telèfons intel·ligents comproven el telèfon tan bon punt es desperten”

Pel que fa a Google Micro Moments, el 2015, el 68% de nosaltres revisem les notificacions en 15 minuts de despertar. Però, què fa exactament passar el temps veient / navegant pel seu telèfon mòbil? Com assigna el temps?

Una mirada més propera revela que passem al voltant del 8% del nostre temps navegant per Internet i un 92% navegant per diferents aplicacions com Xarxes socials, YouTube i aplicacions de missatgeria instantània.

2. Mòbils: una gran oportunitat per a l’estratègia de màrqueting

“El 51% de les cerques i el 69% del temps de les xarxes socials en 2016 es fan des d’un mòbil”

L’any 2017, un 51% de les recerques registren un rècord a partir d’un dispositiu mòbil. Pel que fa al nou informe Cross-Platform de ComScore, el 69% del temps de les xarxes socials es destina al mòbil. Especialment els consumidors joves, passen la major part del temps en xarxes socials com Instagram o Snapchat. Així i tot, Facebook és, sens dubte, la xarxa social número u entre tots els grups d’edat, i segueix sent líder en màrqueting en línia (després de Google).

“El 2016, més de tres quartes parts dels usuaris realitzen una compra al seu dispositiu”

ComScore (EUA) va revelar a principis de 2017 que el 78% de les persones van fer una compra al seu dispositiu mòbil el 2016. Això és més de tres quartes parts dels enquestats.

Ara, més que mai, és possible tenir accés a la informació, immediatament al vostre abast. En qualsevol lloc, en qualsevol moment, amb una navegació ràpida. A més, la gent es fa cada vegada més còmoda de comprar en línia. I amb llocs web optimitzats per a mòbils que ofereixen dissenys ergonòmics i mòbils, és molt fàcil realitzar una compra en tan sols uns minuts.

A més, Monetate va demostrar que, el 2016, tot i que els tipus de conversió dels compradors en línia als telèfons intel·ligents eren més baixos que els de les tauletes o ordinadors portàtils, tenien una tendència molt més gran que qualsevol altra plataforma.

A finals de 2015, el percentatge de conversions de les persones que van fer una compra en línia des d’un dispositiu mòbil era de 1,35. A finals de 2016, aquest nombre havia crescut fins als 1,55.

3. Màrqueting per correu electrònic per a mòbils

“El 56% dels correus electrònics s’obren en un dispositiu mòbil” – un fet revelat per Litmus el 2016.

Segons ells, entre tots els correus electrònics que es van enviar (durant un estudi), més de la meitat d’ells es van obrir en un telèfon intel·ligent. Aquesta xifra és molt important tant per a empreses com per a venedors digitals que intenten impulsar el màrqueting per correu electrònic. Particularment, quan els dissenys de correu electrònic no sempre són especialment compatibles amb el mòbil.

Els correus electrònics necessiten ser formatejats amb un disseny amigable multiplataforma que respongui, ja que una investigació passada revela que quan es van optimitzar per a mòbils (l’informe de correu electrònic mòbil de Yesmali), les taxes de clics van augmentar fins a un 24%.

4. El creixement del màrqueting mòbil

“Als EUA, la inversió en publicitat mòbil es preveu que creixi de 33 mil milions de dòlars el 2016 a 72 mil dòlars l’any 2021” – Biakelsey

Business Insider Intelligence afirma que el 2020, els mòbils representaran el mercat de la publicitat en línia més gran.

5. Però, com es fa sobre l’estratègia del vostre pla de màrqueting mòbil?

Hi ha moltes maneres diferents d’apropar-se al màrqueting mòbil.

Per anomenar-ne uns quants…

En crear anuncis dinàmics de cerca per a mòbils, i mostrar anuncis per aparèixer a la web i aplicacions mòbils populars a través de plataformes com Google AdWords. Si observem l’informe Annie 2016 de l’aplicació, podem veure que es van gastar 900 mil milions d’hores a les aplicacions el 2016. Es tracta de 150 mil milions d’hores més que el 2015.

O bé, proveu publicitat de xarxes socials, per exemple Facebook, Instagram YouTube i Twitter. Actualment, es preveu que els anuncis en aplicacions com Facebook o Instagram rebran més clics que els anuncis a la web (0.58% vs. 0.23%) a finals d’any.

Com es pot apel·lar a aquest mercat?

Com a qüestió de fet, sembla que el públic mòbil se sent més atret pel contingut visual. Alguns bloggers fins i tot pensen que els vídeos seran la tendència que dominarà la publicitat mòbil al llarg de 2017 i 2018.

Segons DMB Adobe, “els compradors en línia que visualitzen vídeos de demostració tenen més probabilitats d’adquirir 1.81x que els que no són usuaris”, cosa que representa una gran oportunitat per a les marques.

A eccIT som professionals de SEO. Oferim als nostres clients res més que la millor atenció de qualitat.

Si no esteu segurs d’on començar amb el vostre pla de màrqueting per a mòbils o si voleu que els experts que saben navegar per l’abast del màrqueting digital tractin, contacteu-nos avui per obtenir una consulta gratuïta. A punt per començar? Genial! Contacta’ns!

Contrasenyes Segures

Contrasenyes Segures

Qualsevol sistema informàtic basa la seva seguretat en Contrasenyes. Per raons de feina acostumem a veure moltes contrasenyes i podem assegurar que molt sovint ens escandalitzem de la manca de seguretat. Hem decidit, doncs, fer una petita guia de com confeccionar contrasenyes segures, fiables i fàcils de recordar.

Una bona Contrasenya ha de complir aquests criteris:

  • Més de 6 Caràcters (millor més de 8-10)
  • Contenir més d’una paraula
  • Majúscules i minúscules
  • Signes de puntuació
  • Nombres
  • Recordable (cal evitar tenir-la anotada)
  • Diferent per cada servei

Llegit així sembla impossible que pugui complir tots els punts, si té majúscules/minúscules, nombres, signes de puntuació i és específica de cada servei sembla impossible que sigui recordable.

Doncs bé, hi ha formes de aconseguir recordar-les. Com? fàcil, aplicant sempre el mateix procés de càlcul de contrasenya.

Posem exemples:

Volem crear una contrasenya pel gmail de la nostra empresa:

Posarem la paraula empresa esa i la paraula correu mail i una part fixa enmig 2@.
esa2@mail

Si necessitem crear un compte de twitter piula la contrasenya seria:
esa2@piula

A demés podem decidir que posem en majúscula la segona lletra de cada paraula:
eSa1@mAil
eSa1@pIula

També podem fer que la part fixa no ho sigui tant. Per exemple posant el nombre de lletres de cada paraula al final d’aquesta: esa->3 , mail->4 i deixar la part fixa amb un sol @
esa3@mail4
esa3@piula5

O posar la part fixa al principi:
@esamail
@esapiula

Es pot optar per posar majúscules al final, tot majúscules menys la primera en minúscules, canviar els signes de puntuació… Hi ha multitud de modificacions que es poden fer sobre el sistema que faran que les teves contrasenyes siguin úniques, fàcils de recordar i impossibles de trobar. Només cal que segueixis un sistema i sempre el mateix sistema.

Seguint alguns dels passos comentats arribem a contrasenyes del tipus:
!eSa3#mAil4!eSa3#pUla5
EsA2@MaILEsA2@PiULA
15!Esa!Mail15!Esa!Piula

Totes elles recordables sempre i quan recordem el sistema d’obtenir-les.

Decàleg: Seguretat del Mòbil a l’empresa

Decàleg Seguretat Mòbil

La Seguretat Informàtica és tema que preocupa a les Empreses. És habitual que rebem consultes sobre antivirus, privacitat i seguretat dels ordinadors de treball o dels servidors. Hi ha un aspecte de seguretat que molt sovint s’oblida i que té una importància cabdal. La seguretat del mòbil.

El Mòbil s’ha convertit en una eina de treball imprescindible i queden poques empreses que no tinguin accés des del mòbil a eines d’administració o gestió sigui a través d’una APP o d’una web de gestió que s’accedeix des del mòbil. Donat que el mòbil és normalment administrat pel propi usuari és una font de possibles vulnerabilitats que cal saber gestionar.
Continua llegint «Decàleg: Seguretat del Mòbil a l’empresa»

Llaç Groc a la teva web

Vols afegir un llaç groc a la teva pàgina web? Hem preparat un petit javascript per a que el puguis afegir sense problemes. Només caldrà que afegeixis el següent codi a la teva pàgina web i tindràs un llaç groc fixe i a la part superior-esquerra de la teva web:

<script>
document.write('<div style="position:fixed;top:0px;left:0px;z-index:100;">
<img src="https://eccit.com/wp-content/uploads/2017/10/llaçgroc.png" border="0" usemap="#map"><map name="map">
<area shape="poly"coords="1,110, 18,123, 47,78, 75,118, 91,101, 59,58, 67,35, 61,7, 50,1, 33,5, 30,30, 38,48, 38,59, 35,66" href="http://llibertatpresospolitics.cat/" />
</map>
</div>');
</script>

El que fa aquest codi és afegir un div de posició fixa al top-left on hi situa la imatge. Posteriorment defineix un mapeig de la imatge per a que quan es clica sobre el llaç (però no fora d’ell), es vagi a la adreça http://llibertatpresospolitics.cat/

Set errors de disseny d’un comerç electrònic que eviten augmentar vendes

Conversions

Sovint només es comença a pensar a millorar un lloc web de comerç electrònic després de tenir la botiga electrònica en marxa i funcionant. Però hi ha molts errors que es podrien evitar fàcilment abans d’aquesta etapa amb una planificació ben feta l’inici del projecte.

Quan es dissenya un lloc web per al comerç electrònic cal pensar i dissenyar-lo amb molts criteris: SEO, conversió, usabilitat, lliurament, catàleg… Si ens oblidem d’una d’aquestes potes, el projecte naixerà coix i serà molt difícil de redreçar.

A continuació es presenten set errors crítics i comuns que sovint es fan durant un projecte de disseny web de comerç electrònic amb solucions que poden ajudar-te a evitar-les.
Continua llegint «Set errors de disseny d’un comerç electrònic que eviten augmentar vendes»

El concepte keyword ha mort?

keywords eccit

El 2013 Google va començar a fer un gran canvi en els seus criteris de cerca.

Fins aleshores ordenava els continguts segons dos criteris:

  • Presència de les paraules clau que el usuari havia cercat
  • Pes específic de la pàgina (importància)

Des d’aleshores, Google, ha canviat més i més els seus algoritmes i ja no prioritza segons 2 o 3 paraules sinó sobre el sentit de les pàgines i la intenció de cerca de l’usuari. És a dir, a dos usuaris no els sortirà el mateix resultat ja que els resultats de cerca depenen de les cerques anteriors que Google ja ha fet. A més, Google ja no busca segons una determinada paraula sinó sobre significats sencers amb sinònims i sentits similars.
Continua llegint «El concepte keyword ha mort?»

SEO vs SEM

SEO SEM eccIT

Si estàs mirant de posicionar la pàgina web de ben segur que has sentit a parlar d’aquests dos conceptes. Anem a explicar-los en una sola línia:

SEO: Tota aquella feina que facis per “agradar” als cercadors i et posin per davant en els resultats de cerca. Inclou feines de redacció de continguts, fotografies, xarxes socials, enllaços…

SEM: Estratègies d’anuncis pagats per aconseguir que els teus clients et coneguin. Bàsicament la creació de anuncis per a que els cercadors et posicionin en un dels enllaços de pagament.
Continua llegint «SEO vs SEM»

Pressupost per muntar una botiga online

online eshop

“Quant val que em muntis una e-shop?”

Si ens donessin un euro per cada cop que hem sentit aquesta pregunta seriem rics!

La nostra resposta, normalment, mig en broma i mig seriosament, és que el nostre pressupost és de 300€ a 60.000€, aproximadament.

Si parlem del cost de muntar una e-shop hi ha alternatives molt bones i gratuïtes així que per muntar-les només cal instal·lar-les i prou.
Continua llegint «Pressupost per muntar una botiga online»