Per què un bon disseny web?

Triar un bon disseny web pot ser el factor que acabi posant la balança a favor teu fent que el client es quedi. Avui dia no es pot subestimar el poder que tenen les primeres impressions en internet, tampoc la importància dels inputs visuals que atreuen els usuaris. Hi ha molts estudis que confirmen que el temps de navegació i conversió augmenta en pàgines amb un disseny web atractiu.

Avui intentarem respondre a la pregunta de perquè és important un bon disseny de la pàgina web? I és que l’estètica, malgrat ser un tema subjectiu, en un context digital i concretament en pàgines web, al·ludeix a etiquetes universals que veurem a continuació.

Usabilitat

La usabilitat definirà com de senzilla i intuïtiva és la teva pàgina web, en altres paraules, com de fàcil li poses a l’usuari el fet que trobi allò que busca. Quan parlem d’usabilitat, no només es refereix a una estructura concreta, sinó també a colors, paraules i botons, que ajudin l’usuari a entendre la teva pàgina.

disseny web

Aquesta variable es pot avaluar mirant quant de temps passen els usuaris en la pàgina web, quines categories són les més visitades o quin recorregut fan mentre naveguen en les diferents pestanyes. La idea és, per exemple, que amb pocs clics puguin arribar a comprar aquell producte que volen o que trobin la informació que els interessa.

Navegació

El menú de navegació de les pàgines web està pensat per guiar a l’usuari en la informació de la nostra web. Les pàgines més visitades, i per tant les que no poden faltar són les que parlen sobre nosaltres, el contacte i els productes. De fet, molts webs minimalistes, únicament tenen aquestes tres categories perquè, en realitat el client ja sap què vol trobar en la nostra web.

La regla de com menys…més, en un disseny web és obligatòria. Especialment en la barra de navegació principal. La idea és que l’usuari no s’atabali amb un excés d’informació i, no només això, sinó que com més informació li donem, més temps triga a prendre una decisió i el temps en un factor fonamental en internet.

Generar confiança a l’usuari

Les primeres impressions són les més importants, i si el teu disseny web no connecta amb l’usuari, aquest no llegirà ni una paraula del teu contingut. Hi ha pàgines web amb dissenys de qualitat que immediatament inspiren confiança en el producte que hi ha darrere. Per contra, si visualment el primer que transmets és caos, desordre i moltes paraules, segurament el client buscarà una altra pàgina que ofereixi el mateix (la teva competència), i que li expliqui millor què comprar i com fer-ho d’una forma senzilla.

Adaptativa – Mobile friendly

Qualsevol estadística d’usuaris revelarà el creixement que han tingut els dispositius mòbils en el consum d’informació en internet. Per això, el terme de “responsive” s’ha tornat tan important en el disseny web, ja que assegura que l’usuari podrà tenir una experiència igual d’harmònica i intuïtiva des del seu dispositiu mòbil, com si entrés des d’un ordinador. Per això, és important triar bé quin disseny faràs servir i pensar en com es veurà des d’una tauleta o dispositiu mòbil.

disseny web

Quin impacte té la teva pàgina web?

El disseny web de la teva pàgina ha de tenir una coherència amb tot el que el teu i la teva marca voleu transmetre. En EccIT tenim clar que en el mercat actual, una pàgina web pot ser una eina crucial per a portar-te a l’èxit o al fracàs. Per això, cuidem tant l’estètica de la web dels nostres clients. I ho fem pensant en què vols transmetre i quina és la millor forma de fer-ho.