ERPs / Sistemes Gestors

ERP

Els Sistemes ERP

Hi ha sistemes informàtics, complexes, que unifiquen en un tots o gran part dels processos empresarials. Són els coneguts com ERP. Normalment, són suites modulars que permeten instal·lar els mòduls necessaris per a cada empresa permetent una alta adaptabilitat.

Qualsevol empresa té factures rebudes, factures emeses, assentaments comptables, IVA a pagar, pagaments a fer o reclamar, compres de matèries primes… De tot això, des de la facturació fins als processos de fabricació o les vendes és del que s’ocupen els ERP. Bàsicament t’estalviarà un munt de feina de gestió ja que facilita la integració i explotació de la informació del teu negoci.

Em fa la feina del Gestor?

Si tot està ven configurat, et fa la majoria de feina del Gestor (algú ha d’acabar verificant tot el conjunt), de la meitat del departament de vendes, de part del departament financer, et controla els punts crítics i t’ajuda a trobar nous clients. A més t’ajuda a que es pugui compartir la informació de forma eficient entre els diferents departaments i sobretot permet l’anàlisi del negoci. En un cop d’ull, per exemple, es pot analitzar el històric de vendes, contrastat amb el de despeses i veure si hi ha algun problema en el conjunt de la empresa.

Però parlem de preus…

No té per que ser car. Les suites més bàsiques acostumen a ser baratetes i a mesura que vas afegint funcions i complexitat es va encarint. Un programa que només gestioni les factures de vendes és fàcil d’aconseguir i muntar, quan a més vols lligar les vendes amb les compres, stock, procés de fabricació… Cada cop és més complex i més car. De tota manera, si està ben muntat sempre és barat ja que les hores que deixem de gastar en gestió compensen ràpidament la inversió.

Hi ha una suite millor que una altra?

Definitivament no. Hi ha productes que s’adapten a les teves necessitats i d’altres que no. Per això totes les Suites de ERP presentables permeten diferents mòduls i diferents configuracions. És impossible que el millor programa per gestionar una botiga sigui el mateix que el que gestiona una empresa industrial.

És posar el programa i ja està?

No, totes les suites de ERP necessiten d’una personalització i adaptació a les necessitats de la empresa que l’implanta. Així, cal tenir en compte que instal·lar un ERP és senzill però adaptar-lo a les necessitats reals de la empresa acostuma a ser un procés llarg.

Com et podem ajudar?

T’ajudem a escollir el ERP que més s’adapta a les teves necessitats. I et podem ajudar/guiar/fer el procés de instal·lació i el de personalització del software. De fet som especialistes en ERPs de Codi Obert i lliures de llicència: ODOO i OpenBravo així com distribuïdors de diversos ERP sota llicència.

Quin preu tenen?

Impossible de donar a priori. L’únic preu que ve fixat, és el de la llicència. Per veure diferents preus cal sumar els preus de llicències, els preus de configuració, els del maquinari necessari…

A nivell de exemple i només en llicències:

Microsoft Dynamics AI+HR+SL+EP: 5.000 € aprox. per usuari

ODOO: 0 €

No és millor un que l’altre. Un és de Microsoft i dona la experiència de navegació d’un programa de office però no ofereix més funcionalitats ni més assistència. L’altre és un programa que corre sobre web i per tant s’executa des d’un navegador.

Segons un estudi, de mitjana l’ús d’un ERP suposa un estalvi de unes 200-300 hores de feina anuals en empreses unipersonals, en canvi en empreses de més de 5 treballadors, el ERP suposa un estalvi de més de 500h per treballador anuals. En una empresa de 5 treballadors, estaríem parlant, aproximadament, de més d’una persona alliberada tot l’any de tasques de gestió per poder treballar en altres tasques.

Llicències o no?

Hi ha molta gent que li agrada que els software tingui llicència, li dona sensació que hi ha algú al darrera a qui poder responsabilitzar. Si ets d’aquests, cap problema, et podem recomanar diverses suites de bon nivell. SAGE o Microsoft Dynamics son els amos del mercat.

Nosaltres, però, per filosofia empresarial, som partidaris del software de codi lliure i en el cas dels ERP més que en cap altre. Un ERP és sobretot una inversió a llarg termini, de fons. I invertir en un producte que depèn de les polítiques empresarials d’altres empreses sembla una mala idea. A més, als nostres clients, els dona la seguretat que en cas que el nostre servei no sigui del tot satisfactori, poder-se’n anar a qualsevol altre proveïdor informàtic.

En la nostra empresa som grans defensors de dues suites sobretot en Odoo i Dolibarr. Tot i tenir una versió de pagament en té una altra de llicència lliure que permet quasi tota la funcionalitat de la suite empresarial.

     

     

    Informació bàsica sobre Protecció Dades

    eccit.com t'informa, com a responsable d'aquesta web, que utilitza les dades de caràcter personal del present formulari amb la finalitat de gestionar i respondre les consultes. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: base de dades pròpia. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en info@eccit.com així com el dret a presentar una reclamació davant una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades en la nostra política de privacitat.