Dolibarr: la nostra opinió

Només oferim dos ERPs als nostres clients Dolibarr i Odoo. Dolibarr és el més lleuger i econòmic i per aquest motiu és el que instal·lem a més clients.

Un ERP barat

Dolibarr és opensource sota llicència GPL. Això significa que no té cap cost de llicència. És un programa fet per una extensa comunitat d’informàtics i per tant ningú cobra per ser-ne propietari. Simplement hi col·laborem i compartim.

Dolibarr és gratuït?

No pagaràs mai per llicència

però evidentment, la persona que l’instal·la i manté cobrarà pels seus serveis. Teniu un informàtic a la empresa? aleshores és gratis. Si és que no el més normal és que contracteu a un bon professional que us el instal·li i aquest si que us cobrarà pels seus serveis.

Qui pot fer la instalar, mantenir o adaptar Dolibarr?

Qualsevol informàtic té els coneixements necessaris per saber-lo instal·lar, és tremendament fàcil. La dificultat està en instal·lar-lo bé, segur, ben configurat, saber-ne fer les adaptacions, saber interpretar les necessitats, fer-ne el manteniment… Per aquest motiu tot i que qualsevol informàtic pot tenir els coneixements tècnics bàsics pot instal·lar-lo et recomanem que contactis amb un informàtic especialitzat en Dolibarr.
El fet que els manteniments i instal·lació no depenguin d’una empresa propietària del software fa que els preus per modificacions siguin molt més econòmics que els de qualsevol solució propietària.

Competència directa de Dolibarr

En la nostra opinió aquest és el millor ERP per un segment concret d’empreses, dins dels ERPs del seu rang hi podem trobar Eurowin, Contaplus, Factuplus, Contasol… Tots ells són solucions propietàries i algunes amb costos ocults o clàusules de servei indecents.
A banda podem trobar OpenBravo, Vignet… Aquests són solucions opensource o amb doble llicència. Hem treballat amb alguns d’ells i altres els hem analitzat. Per usabilitat, facilitat i rapidesa ens hem decantat per Dolibarr.

Que fa:

Dolibar gestiona de forma fàcil i correcta tots els números de la empresa i te’n pot portar la comptabilitat sense cap mena de problema. Gestiona clients, web, comunicació amb tercers, albarans, enquestes, productivitat, màrqueting… És una solució global.

Per qui és adequat

Però cap software és perfecte i té el seu públic objectiu.
Dolibarr és el ERP que necessiteu si:

  • Teniu un pressupost reduït
  • Hi ha menys de 5 treballadors a oficina
  • No us cal eines de màrqueting avançades
  • No teniu processos de producció/explotació molt estranys
  • No teniu comptabilitat en més d’un país
  • Si necessiteu canviar el cor del ERP