El concepte keyword ha mort?

El 2013 Google va començar a fer un gran canvi en els seus criteris de cerca.

Fins aleshores ordenava els continguts segons dos criteris:

  • Presència de les paraules clau que el usuari havia cercat
  • Pes específic de la pàgina (importància)

Des d’aleshores, Google, ha canviat més i més els seus algoritmes i ja no prioritza segons 2 o 3 paraules sinó sobre el sentit de les pàgines i la intenció de cerca de l’usuari. És a dir, a dos usuaris no els sortirà el mateix resultat ja que els resultats de cerca depenen de les cerques anteriors que Google ja ha fet. A més, Google ja no busca segons una determinada paraula sinó sobre significats sencers amb sinònims i sentits similars.

Aleshores, perquè tanta feina per escollir unes keywords adequades?

Els algoritmes de cerca han canviat molt i han passat a fer lectures semàntiques i no literals. Però continua fent falta que Google sàpiga de què parles en la teva pàgina. Necessita que li indiquis que fas, on i com. Això ho fas amb long-tail keywords. Ja no es pot, ni seria convenient, que intentis posar moltes vegades la paraula clau bàsica sinó que cal que la posis en context del que t’interessa.

Posem que vens portes a Granollers. No es tracta de posar moltes vegades les paraules Portes i Granollers. És necessari que figuri en el teu text de forma natural frases del tipus “Pressupostem portes a Granollers”, “hem instal·lat una porta automàtica a Granollers”. Això permet a Google identificar que quan algú posi una frase del tipus “pressupost porta granollers” tu ets una bona alternativa de cerca.

Així doncs, les keywords no han mort, en absolut! Ara tenen més importància que mai. S’han transformat, ara son keywords de diverses paraules, incorporades al text i amb diverses sinonímies.

Cada cop és més difícil d’enganyar a Google per a que t’ensenyi a tu primer (impossible per la majoria de mortals). Doncs no provis d’enganyar-lo. Dona-li contingut ben fet, ben dirigit i ben pensat. A ell li agradarà i te’l premiarà.

 

Vols ajuda en la elecció de les teves keywords i com posar-les en la teva pàgina? Nosaltres t’hi ajudem!

[ratings]