Pressupost per muntar una botiga online

“Quant val que em muntis una e-shop?”

Si ens donessin un euro per cada cop que hem sentit aquesta pregunta seriem rics!

La nostra resposta, normalment, mig en broma i mig seriosament, és que el nostre pressupost és de 300€ a 60.000€, aproximadament.

Si parlem del cost de muntar una e-shop hi ha alternatives molt bones i gratuïtes així que per muntar-les només cal instal·lar-les i prou.

Pressupost de 300€ per poder dir que tens una botiga:

300? és possible? I tant, tots els softwares existents venen amb una versió utilitzable i per tant, muntar una botiga sense cap mena de personalització (més que la configuració imprescindible) és feina de un dia i poca cosa més. De fet hi ha més feina de reunions i gestió que de implantació pura i dura. Amb una botiga així, no esperis fer vendes, ningú sabrà que existeix, ningú hi comprarà i a ningú li agradarà… Ei! però podràs dir que tens una e-shop.

Pressupost de 600 a 1000€ per un e-commerce pelat:

Tindràs una configuració ben feta, una plantilla personalitzada, una imatge adaptada a tu. Ja t’ajudarem a muntar el TPV, els mòduls de banners… I les primeres accions de SEO, alta en cercadors, i alguns bussines places. Potser inclús una càrrega inicial segons com sigui.

Serà això, un e-commerce pelat, pot ser que hi puguis fer algunes vendes a través d’ella però la utilitzat més gran és de imatge i de presència.

Pressupost de 2000 a 4000€  per una botigueta:

Aquí és on entraran en joc altres coses característiques imprescindibles de una bona botiga online: Carrega de productes, algún mòdul especial (tipus ampliació de imatge o coses per l’estil), potser alguna modificació de codi (lleugera). A part hauria de tenir, una estratègia SEO prèvia, i un pla de captació de clients.

Tindràs una botiga presentable, prou bona per a que els teus clients et puguin fer comandes amb comoditat, inclús captaràs alguns clients nous. Però sense SEO seran diners llençats.

Pressupost de 10.000 a 30.000 o més per una senyora botiga:

Multi-domini, multillenguatge, integrat amb el teu ERP, amb software modificat a mida. I sobretot, si aquesta és la teva botiga no oblidis una inversió molt gran en SEO!!!

Tens una bona infraestructura de vendes. Tens una molt bona eina per vendre, però és una eina. Recorda sempre que igualment hauràs de vendre.

Però realment que em fa falta?

Quan hem contestat que un pressupost depèn exclusivament del que es vulgui inexorablement rebem aquesta pregunta. Doncs, com sempre, dependrà del que vulguis.

La nostra recomanació, sempre, posar-se en mans d’un professional que ajudi a dissenyar els passos previs de la botiga, màrqueting, catàleg, formació…

Si has llegit fins aquí bé et mereixes una resposta aproximada… Si tens una botiga física i vols muntar un aparador virtual amb cara i ulls, si ja disposes d’un catàleg, imatge de marca… Compta sobre els 1500-2500€ en la web i l’assessorament i càrrega inicial.

 

T’interessa?, a eccIT et podrem ajudar!

[ratings]