Top 5 – Tendències de màrqueting per mòbil

Des de quin dispositiu esteu llegint d’aquest article? És un mòbil?

Les probabilitats que hagis pensat “si” són molt elevades!

Segons un estudi de StatCounter de l’octubre de 2016, per primera vegada en la història, hi ha més usuaris que naveguen per la web des dels seus dispositius mòbils que des d’escriptoris o ordinadors portàtils (51,3% contra 48,7%).

Per tant, si encara dubteu de l’eficàcia del màrqueting mòbil, és hora de despertar-se i admetre que el màrqueting mòbil definitivament cau sota la categoria “màrqueting eficient”.

Hem estat repassant les darreres estadístiques sobre el màrqueting mòbil… Aquí en van algunes:

1. La ‘Generació Z’: més connectada que mai

De mitjana, passarem al voltant de “4 hores al dia als nostres telèfons”

És innegable que la gent passa més i més temps en dispositius mòbils. El 2017, les estadístiques mostren que passem 5 hores al dia als nostres telèfons. Això és 1,6 vegades més que el 2012.

Si seguirem les prediccions d’emarketer , passarem encara més temps als nostres mòbils aquest any, i fins i tot MÉS en 2018.

Què més vol dir això?

En prioritzar els telèfons intel·ligents, estem cada vegada menys en altres dispositius, com ordinadors portàtils o ordinadors de sobretaula.

“El 68% dels propietaris de telèfons intel·ligents comproven el telèfon tan bon punt es desperten”

Pel que fa a Google Micro Moments, el 2015, el 68% de nosaltres revisem les notificacions en 15 minuts de despertar. Però, què fa exactament passar el temps veient / navegant pel seu telèfon mòbil? Com assigna el temps?

Una mirada més propera revela que passem al voltant del 8% del nostre temps navegant per Internet i un 92% navegant per diferents aplicacions com Xarxes socials, YouTube i aplicacions de missatgeria instantània.

2. Mòbils: una gran oportunitat per a l’estratègia de màrqueting

“El 51% de les cerques i el 69% del temps de les xarxes socials en 2016 es fan des d’un mòbil”

L’any 2017, un 51% de les recerques registren un rècord a partir d’un dispositiu mòbil. Pel que fa al nou informe Cross-Platform de ComScore, el 69% del temps de les xarxes socials es destina al mòbil. Especialment els consumidors joves, passen la major part del temps en xarxes socials com Instagram o Snapchat. Així i tot, Facebook és, sens dubte, la xarxa social número u entre tots els grups d’edat, i segueix sent líder en màrqueting en línia (després de Google).

“El 2016, més de tres quartes parts dels usuaris realitzen una compra al seu dispositiu”

ComScore (EUA) va revelar a principis de 2017 que el 78% de les persones van fer una compra al seu dispositiu mòbil el 2016. Això és més de tres quartes parts dels enquestats.

Ara, més que mai, és possible tenir accés a la informació, immediatament al vostre abast. En qualsevol lloc, en qualsevol moment, amb una navegació ràpida. A més, la gent es fa cada vegada més còmoda de comprar en línia. I amb llocs web optimitzats per a mòbils que ofereixen dissenys ergonòmics i mòbils, és molt fàcil realitzar una compra en tan sols uns minuts.

A més, Monetate va demostrar que, el 2016, tot i que els tipus de conversió dels compradors en línia als telèfons intel·ligents eren més baixos que els de les tauletes o ordinadors portàtils, tenien una tendència molt més gran que qualsevol altra plataforma.

A finals de 2015, el percentatge de conversions de les persones que van fer una compra en línia des d’un dispositiu mòbil era de 1,35. A finals de 2016, aquest nombre havia crescut fins als 1,55.

3. Màrqueting per correu electrònic per a mòbils

“El 56% dels correus electrònics s’obren en un dispositiu mòbil” – un fet revelat per Litmus el 2016.

Segons ells, entre tots els correus electrònics que es van enviar (durant un estudi), més de la meitat d’ells es van obrir en un telèfon intel·ligent. Aquesta xifra és molt important tant per a empreses com per a venedors digitals que intenten impulsar el màrqueting per correu electrònic. Particularment, quan els dissenys de correu electrònic no sempre són especialment compatibles amb el mòbil.

Els correus electrònics necessiten ser formatejats amb un disseny amigable multiplataforma que respongui, ja que una investigació passada revela que quan es van optimitzar per a mòbils (l’informe de correu electrònic mòbil de Yesmali), les taxes de clics van augmentar fins a un 24%.

4. El creixement del màrqueting mòbil

“Als EUA, la inversió en publicitat mòbil es preveu que creixi de 33 mil milions de dòlars el 2016 a 72 mil dòlars l’any 2021” – Biakelsey

Business Insider Intelligence afirma que el 2020, els mòbils representaran el mercat de la publicitat en línia més gran.

5. Però, com es fa sobre l’estratègia del vostre pla de màrqueting mòbil?

Hi ha moltes maneres diferents d’apropar-se al màrqueting mòbil.

Per anomenar-ne uns quants…

En crear anuncis dinàmics de cerca per a mòbils, i mostrar anuncis per aparèixer a la web i aplicacions mòbils populars a través de plataformes com Google AdWords. Si observem l’informe Annie 2016 de l’aplicació, podem veure que es van gastar 900 mil milions d’hores a les aplicacions el 2016. Es tracta de 150 mil milions d’hores més que el 2015.

O bé, proveu publicitat de xarxes socials, per exemple Facebook, Instagram YouTube i Twitter. Actualment, es preveu que els anuncis en aplicacions com Facebook o Instagram rebran més clics que els anuncis a la web (0.58% vs. 0.23%) a finals d’any.

Com es pot apel·lar a aquest mercat?

Com a qüestió de fet, sembla que el públic mòbil se sent més atret pel contingut visual. Alguns bloggers fins i tot pensen que els vídeos seran la tendència que dominarà la publicitat mòbil al llarg de 2017 i 2018.

Segons DMB Adobe, “els compradors en línia que visualitzen vídeos de demostració tenen més probabilitats d’adquirir 1.81x que els que no són usuaris”, cosa que representa una gran oportunitat per a les marques.

A eccIT som professionals de SEO. Oferim als nostres clients res més que la millor atenció de qualitat.

Si no esteu segurs d’on començar amb el vostre pla de màrqueting per a mòbils o si voleu que els experts que saben navegar per l’abast del màrqueting digital tractin, contacteu-nos avui per obtenir una consulta gratuïta. A punt per començar? Genial! Contacta’ns!

 

[ratings]