Odoo 12 – Novetats

Amb Odoo, i la seva nova versió, ens adonem que la tecnologia digital està cada cop més present a les nostres vides, evoluciona constantment i també els processos empresarials evolucionen. El nostre correu, les comunicacions i informacions ja no són de paper, enviem contínuament correus electrònics, fem tasques i gestió cada cop en menys temps.

Actualment, es fa necessari un programari integrat de gestió empresarial per seguir el flux i formar part de la competència. Odoo, és un sistema gestor evolucionat, que estalvia temps, fàcil d’usar, funcional i que marca la diferència.
A finals de 2018 es va presentar el nou Odoo 12. Us comentaré algunes de les seves novetats.

Tauler amb nous quadres per anàlisi de dades

A l’hora d’obrir l’aplicació podem conèixer les dades de la nostra empresa fent que es mostre al tauler un informe personalitzat. Podrem conèixer les vendes, els guanys i pèrdues de les nostres oportunitats, l’estat del nostre estoc, … etc. Podem comparar dades de diferents períodes i veure com evoluciona el nostre negoci.
També podem incloure gràfics perquè en un cop d’ull puguem fer el seguiment de les nostres activitats comercial.

Nova aplicació de codis de barres

Odoo 12 incorpora un nova aplicació de codi de barres que fa el processos més ràpids.
La gestió de l’inventari per part dels treballadors està adaptada al mòbil. Els treballadors gaudeixen d’una interfície d’usuari on poden processar les seves pickings, escanejar lots i números de sèrie i tot això de manera fàcil i ràpida.
Representa, doncs, un estalvi de temps molt valuós.

Odoo12-CodiBarres

Documents Odoo

Amb la nova aplicació Documents Odoo, podeu gestionar tots els vostres fitxers. Compartir, enviar, arxivar, escanejar, classificar, etc. Podeu generar documents comercials com factures de proveïdors, signar electrònicament. A més, pel que fa als fitxers, Odoo Documents gestiona PDFs , imatges, documents, vídeos i URLs .

Odoo12-DocSign

El sistema de gestió de documents inclou OCR integrat. El procés bàsic que es duu a terme en el Reconeixement Òptic de Caràcters és convertir el text que apareix en una imatge, en dades que podran ser editades i utilitzades com a tal per qualsevol programa o aplicació que les necessiti.

Nou configurador de producte

Estalvieu temps escollint els atributs que necessiteu per als vostres productes. Oblideu les llargues llistes de productes amb infinites combinacions de variants. Per exemple, alhora de configurar el producte, podeu excloure un color. També podeu fer que un producte, un cop seleccionada una opció, enllaci a un altres productes relacionats de manera que aquests apareguin en la llista d’opcions disponibles.

Suport a diversos llocs web

Utilitzeu múltiples llocs web per augmentar els vostres ingressos. El sistema multi-lloc web és una nova funció que permet configurar diferents llocs web en un única base de dades. Cada lloc web pot tenir diferents temes, URLs, pàgines, productes, blogs, etc.

Odoo12-Multiwebsites

Això en obre un munt de possibilitats, diversificació i segmentació de clients per al vostre negoci. Ideal per a botigues e-commerce que treballen amb diferents dominis o sota productes diferents.
A més, cada lloc web pot treballar de manera independent, amb domini i marca propis.

Odoo12-Webs

Comptabilitat més fàcil i àgil

De cara a agilitzar la introducció de factures de proveïdor, en la nova versió és pot veure la informació més ràpida a la barra de progrés.

Gràcies al ja comentat OCR, podrem tenir en un únic fitxer pdf totes les factures del sistema. Tan sols clicant el botó “escaneig a correu electrònic“. Això suposa un gran estalvi de temps. També podeu crea un nou conte bancari al moment amb la barra de progrés que es presenta amb una interfície millorada.

Odoo12-AccountingIntArtificial

Altres funcions que faciliten el treball comptable són que el sistema, guarda memòria les accions que es fer amb les factures (o altres documents) del proveïdor i les tornarà a fer exactament igual en els propers documents que arribin del mateix proveïdor D’aquesta manera automatitza tasques que requereixen molt de temps.

Personalitza els Informes amb Odoo Studio

Odoo Studio també presenta novetats. Les millores en el nou dissenyador d’informes, us permet personalitzar els vostres informes amb pocs clics. Podeu editar l’informe, crear un de nou o iniciar una de les plantilles d’Odoo. A més, Odoo Studio us proporciona una funció d’arrossegar i deixar anar per a camps i dades. Un munt de possibilitats per escollir.

Odoo12-OdooStudio2

IoT Box – Internet de les coses

El quadre IoT permet que connectis qualsevol dispositiu a la vostra base de dades.

Odoo12-IOT2

Es pot connectar el maquinari a la caixa amb un USB, HDMI, Wi-Fi o Bluetooth. La seva configuració és molt fàcil.

Odoo12-IOT

Podria continuar perquè hi ha un munt de matisos en les novetats que resulten molt interessants.

Tens dubtes? Algun mòdul no respon com tu vols? Quina ha estat la teva experiència amb Odoo? encara que no sigui la versió 12.

Explica’ns-ho!