Prestashop vs Magento vs Woocom

Si has arribat fins aquí suposo que és que estàs buscant la millor solució per crear una botiga virtual. Aquests tres projectes Prestashop, Magento i Woocommerce són, de llarg, els més utilitzats (segur que entre els tres representen més del 95% del total de botigues online).

Vagi per davant que casi mai som de la opinió que un software sigui millor que un altre. Al contrari, els tres gestors de comerç en línia que plantegem són molt bons i tenen una acceptació general excel·lent. Així que farem una ullada a les principals característiques.

Posem per davant una mica la evolució d’interès que generen cadascuna de les alternatives:

Com es pot veure a nivell mundial (EUA i Índia sobretot) sempre ha tingut molt més pes Magento. En canvi a Espanya (i Europa) sempre ha predominat Prestashop.
També s’aprecia un notable creixement de Woocommerce. Fa cinc anys ni existia i s’ha fet un lloc entre els grans. El creixement, en el àmbit Europeu és molt menor del que hi ha a Índia.

Comparem-los:

Els tres són desenvolupats i recolzats en PHP i MySQL, i per tant poden ser hostatjats en qualsevol servidor de hosting. Els tres són Open Source i gratuïts (Magento té una versió de pagament amb alguna funcionalitat afegida). Són mantinguts per la comunitat i amb actualitzacions periòdiques de gran estabilitat.

La instal·lació

Magento i Prestashop són productes complets, ideats des de zero per complir les funcions de botiga virtual, s’instal·len de forma independent i no necessiten altres programaris per funcionar. Woocommerce, en canvi, és un complement del omnipresent WordPress. És a dir, es tracta d’una extensió per habilitar la venda des de WordPress a la que  s’hi han anat afegint funcionalitats fins a tenir una botiga amb cara i ulls.

Posada en Marxa

Lògicament és més difícil configurar una botiga com més opcions i possibles valors hi hagi. Així, com a facilitat de posada en marxa, el més fàcil seria Woo. Prestashop ja té moltes més opcions de configuració i el més difícil Magento.

Gestió de Continguts

WooCommerce, al estar muntat sobre un gestor de continguts guanya per golejada als altres dos. Tant Magento com Prestashop tenen funcionalitats per publicar pàgines i alguna funcionalitat de blog però queden curtes en comparació del que ofereix WordPress.

Catàleg

Les tres plataformes accepten productes i categories (si no, no en podríem dir ni botiga). Prestashop és segurament la que permet una navegació i modificacions més fàcils. La de Magento també es molt fàcil, però al tenir més opcions possibles pot acabar complicant-se. Un dels aspectes millorables en WooCommerce és la edició de producte com a tal ja que al heretar coses de wordpress no és tan funcional i tan ben dirigit com els altres dos. D’altra banda, totes tres plataformes ofereixen alguna mena de funcionalitat per importacions massives de dades.

Frontoffice

En aquest aspecte, el nostre guanyador és Prestashop seguit de molt de prop Per Woo. Prestashop té una infinitat de plugins i plantilles (per cert, no sempre bones). Woo en té també moltíssimes… Per nosaltres, la diferència està en la plantilla base. La de prestashop és d’una qualitat excel·lent, fàcil , adaptable, modificable, curiosament, i sempre sota el nostre criteri, la millor plantilla amb que hem treballat.

Backoffice

En el Backoffice és on Magento pren la davantera. Les opcions de multibotiga, multiidioma i multitot són increïbles! Prestashop no es queda enrere, carriers, compres desistides, proveïdors… WooCommerce va millorant ràpidament aquesta mena d’aspectes però encara està lluny.

Resumint

woo commerce logo
Si tens un blog i vols començar a vendre productes dins del teu blog. Si tens pensat vendre un catàleg limitat de productes encara que molta quantitat i estàs disposat a fer l’esforç de mantenir viu un blog. WooCommerce és la opció adequada.
prestashop logo
Si tens una botiga física i vols muntar una botiga virtual, si tens una idea de distribució via online no massa complexa, si vols potència sense complicacions. Prestashop és un sistema fàcil d’administrar però amb un munt de funcionalitats.
magento logo
Si tens una empresa de distribució, amb exportacions, multipaïsos, multi sectors o multiqualsevolcosa. Si cerques un sistema de venda online B2B, Magento és el producte adequat per tu. Els altres dos et semblaran de joguina.

[ratings]