Perquè cal tenir una WEB Segura?

Si no tinc cap dada a la web? Perquè m’ha de preocupar gaire la seguretat WEB?

És una pregunta que de forma recurrent ens fan els nostres clients. Provarem d’explicar-ho com ho fem normalment.

Imatge WEB:

La teva web és la imatge al món, molts dels teus clients serà la primera imatge que tindran de tu. Te la vols jugar a que un desaprensiu hagi fet alguna modificació a la teva Web?

Dades:

Realment no hi tens dades? Plantejat-ho. No hi ha cap dada teva?  de la teva empresa? . Informació dels teus clients quan omplen el formulari de contacte?

Si realment és així, planteja’t si val la pena que tinguis una pàgina web ja que una Web sense dades és una cosa inútil.

I recorda que segons diuen la LOPD i la RGPD, les dades dels teus clients (ni que només sigui de contacte) són sagrades i no protegir-les adequadament és punible legalment.

Què és la seguretat del lloc web?

Protegir la teva web és com protegir casa teva. Quan arriba la nit, bloqueges les portes perquè si passes alguna cosa, les conseqüències serien devastadores. Doncs, si ve programari maliciós i ataca i/o infecta la teva web, pot fer, no tan sols que deixi de funcionar, sinó que robi dades sensibles i arruïni la vostra reputació. I, molt important, que Google et posi a la llista negra.

Has de saber que la gran majoria dels atacs de programari maliciós estan automatitzats, es a dir, que no només ataca llocs molt coneguts i populars sinó que infecta qualsevol lloc on descobreix vulnerabilitats.

Security Web

La majoria dels propietaris de llocs web no són conscients de la quantitat d’amenaces diferents a la que s’exposen.

Connexió segura:

Com saber si tens una connexió segura?

En el vostre navegador apareix un indicador que pot ser un símbol d’un “cadenat obert” indicant que et trobes en una connexió no segura. O També un indicador “i” a l’inici de la finestra del cercador i que al clicar a sobre, informa de “connexió no segura”.

Quan veieu un “cadenat tancat” vol dir que et trobes en una connexió segura.

Un altre indicador de estar navegant en un lloc segur, és l’adreça de la pàgina. Quan comença amb “https” vol dir que és segura. La “s” és l’indicador de lloc segur.

Pots trobar més informació sobre seguretat informàtica  i seguretat web en el nostre blog .

Protegir el teu lloc és com bloquejar les portes a la nit. Ho fas perquè si passes res, seria un desastre.